петак, 10. октобар 2008.

FLORAVIT univerzal





Kompleksno NPK tečno đubrivo sa dodatkom gvožđa i ostalih mikroelemenata u helatnom obliku, namenjeno prihrani cveća, travnjaka, ukrasnog žbunja, voća i povrća i ratarskih kultura.
Azot (N) obezbeđuje stvaranje hlorofila, te na taj način utiče na bujnost lisne mase, razvoj korenovog sistema i stabla. Njegovo prisustvo značajno povećava prinos povrća, naročito onog sa mnogo lišća.
Fosfor (P) obezbeđuje brže sazrevanje plodova, te se primenom FLORAVIT univerzal-a period sazrevanja skraćuje za 8 - 14 dana.
Kalijum (K) deluje na bolje formiranje cvetnih pupoljaka, zametanje plodova, kao i njihov kvalitet.
Makro - i mikroelementi imaju pH vrednost najpogodniju za apsorpciju preko lista, te se FLORAVIT univerzal može primenjivati zalivanjem ili folijarno ( prskanjem preko lista ).
Folijarnom prihranom maksimalna količina hranljivih materija usvaja se za 8-10 sati.
Mikroelementi, sadržani u FLORAVIT univerzal tečnim đubrivima, su u helatnom obliku, što omogućuje njihovu brzu apsorpciju, od kojih izdvajamo gvožđe (Fe) u helatnom obliku, koje predstavlja preventivu nastanku hloroze ( žutila lišća ) izazvane nedostatkom gvožđa.
FLORAVIT univerzal se može kombinovati sa sredstvima za zaštitu bilja, osim preparata na bazi sumpora, bakra i alkalnih mešavina kreča, sledećim redosledom:
voda - FLORAVIT univerzal - pesticid.
Folijarnu prihranu (prskanje preko lista) obavljati po tihom vremenu, samo popodne ili po oblačnom danu, ali uvek pod jakim pritiskom, da bi se list što bolje nakvasio, prvenstveno sa naličja, jer je tada apsorpcija makro-i mikroelemenata najbrža.
Prilikom zalivanja stabala rastvorom FLORAVIT univerzal tečnim đubrivom treba nastojati da se zalije površina oko stabla proporcionalna veličini krošnje.
Prihrana se vrši u toku vegetacije u razmacima od oko 15 dana.
SASTAV: 12% azot (N)
6% fosfor (P2O5)
6% kalijum (K2O)
GVOŽĐE (Fe) i ostali mikroelementi: B, Cu, Mn, Zn, Co, Mo. (u helatnom obliku).
PRIMENA:
POVRĆE, VOĆE I CVEĆE FOLIJARNO: 200 - 300 ml. na 100 l. vode
ZALIVANJEM: 400 - 500 ml.
TRAVNJACI I RATARSKE KULTURE: 6 - 8 l. po hektaru
Ukoliko se čuva u originalnoj i zatvorenoj ambalaži, na suvom mestu, zaštićenom od svetlosti i smrzavanja, rok trajanja je neograničen.
Sadržaj: 1 L, 5 L, 10 L i 50 L.
DOBITNIK ŠAMPIONSKOG PEHARA NOVOSADSKOG SAJMA ZA KVALITET


Нема коментара: